Olej z nasion Makadamii

CHF 5.00CHF 12.00

wysyłka w ciągu dwóch dni

SKU: Brak danych Kategorie: , , , ,

Olej z nasion Makadamii

Olej z nasion Makadamii to w 100% naturalny olej tłoczony na zimno z orzechów makadamia występujących w Nowej Zelandii i Australii. Jest to olej rafinowany do celów kosmetycznych. Jego jakość zapewnia tworzenie kosmetyków o wysokiej trwałości i stabilności. Uchodzi za jeden z najlepszych olejków pielęgnacyjnych, a dodatkowo ma przyjemny, orzechowy zapach. Ma szerokie zastosowanie w kosmetykach do twarzy i ciała.

 

Właściwości oleju z nasion Makadamii

Olej ten ma naturalne składniki odżywcze i witaminy A, E, B, fenole i lecytynę oraz zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas palmitolejowy (omega 7), kwas oleinowy i kwas palmitynowy.

Olejek z nasion Makadamii posiada właściwości chroniące nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników wpływających na proces starzenia się skóry twarzy i całego ciała. 100% naturalny olej Makadamia ma skład zbliżony do budowy płaszcza lipidowego ludzkiej skóry, dzięki czemu szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Olejek Makadamia sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, odwodnionej skóry twarzy i ciała, ponieważ nie natłuszcza jej, a pozostawia ją gładką i nawilżoną. Szczególnie polecany dla osób z cerą tłustą, mieszaną ze skłonnością do trądziku, łojotokiem.

Olej z orzechów Makadamia uznawany jest za jeden z najskuteczniejszych preparatów do walki z cellulitem i rozstępami, zwłaszcza dla kobiet po ciąży. Wystarczy nałożyć go bezpośrednio na skórę po kąpieli i masować przez kilka minut miejsca narażone na niedoskonałości, aby móc długo cieszyć się gładką, przyjemną w dotyku skórą. Ponadto olej Makadamia kompleksowo wzmacnia, nawilża, chroni i regeneruje skórę twarzy i ciała, doskonale zmiękcza, ujędrnia i wygładza oraz poprawia elastyczność, koloryt i wygląd zewnętrzny. Łagodzi podrażnienia, leczy drobne oparzenia, blizny i rany na skórze. Jest idealny dla każdego rodzaju skóry. Idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej, wrażliwej i delikatnej. Olejek mMkadamia chroni również przed szkodliwym działaniem promieni UV, ale nie blokuje ani nie ogranicza wchłaniania witaminy D. Dobrze sprawdza się po opalaniu, doskonale łagodząc podrażnienia.

 

 

Jak go używać?

Olejek Makadamia stosuje się w regeneracji dłoni i paznokci. Maczanie opuszków palców w olejku poprawia kondycje paznokci. Wcierając się w dłonie, szybko się wchłania i kompleksowo je regeneruje, nawilża i odżywia skórę oraz nadaje jej blasku.

Dzięki wszystkim właściwościom oraz obecności kwasów tłuszczowych i wielu witamin regeneruje brwi i rzęsy. Wystarczy wmasować go okrężnymi ruchami we włosy, a efekty będą przytłaczające.

Olejek Makadamia doskonale wchłania się w strukturę włosów i skórę głowy, dzięki czemu włosy nie są przeciążone i nasycone nadmiarem tłuszczu. Olejek makadamia ma również właściwości, które czynią go przeciwutleniaczem. Niewielką ilość oleju można rozpylić na włosy bez mycia ich. Zapobiegnie to przetłuszczaniu się włosów, ale olejek, powoli wnikając w łuski, w naturalny sposób zregeneruje nasze pasemka przez cały dzień. Polecany jest również do olejowania włosów i jako dodatek do maseczki do włosów, oraz jako serum na uszkodzone końcówki.

 

Jak go przechowywać?

Powinien być przechowywany w chłodnym, ciemnym miejscu, np. w lodówce.
Chronić przed światłem słonecznym.

 

Wyprodukowano w Hiszpanii

 

Jeśli chcesz znaleźć więcej olejków, mamy je wszystkie tutaj 🙂

 

Ponieważ dbamy o Twoją skórę i środowisko, w którym żyjemy, ten olejek jest zamknięty w szklanej butelce, którą możesz z łatwością recyklingować .

 

Butelka ze szkła bursztynowego.
Tylko do użytku zewnętrznego.
Unikać kontaktu z oczami.
Odpowiedni dla wszystkich powyżej 3 lat.
Wegański i nietestowany na zwierzętach.
Do codziennego użytku.

 

weight

100ml, 30ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nasion Makadamii”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Wózek sklepowy
Przewiń do góry